Dreptul la viata !




           Lasand la o parte partea religioasa sau cea constitutionala, dreptul la viata este si un drept civic. Dreptul la o viata personala este si ea o dorinta naturala, fireasca, pentru fiecare om in parte care-si face viata dupa bunul lui plac si gandire si este direct responsabil de ea.
 
       Lamentarea aceasta este curs agresiunii si agitatiei oamenilor si a celor petrecute in jurul meu si cred ca tuturor.  Agresiuni de orice natura care-mi tulbura linistea si bunul mers al vietii si gandirii mele despre viata as vrea sa le elimin cu orice pret si parca nu mai sta in putinta noastra sa facem acest lucru.

       Incepand cu reclamele televizate, cele de pe panourile stradale, campanii electorale si strategii de marketing colorate si  impulsive , continuand cu agresiunea verbala a oamenilor din jurul nostru, insinstenta lor permanenta de-a oferii explicatii, de-a raspunde prompt la telefon si a te scuza continuu pentru momentele de odihna sau de liniste interioara, devin tot mai insuportabile.

       Dreptul la viata este cea mai buna forma de respect pe care trebuie s-o oferim celor din jurul nostru si s-o primim fara nicio alta  explicatie.

       Fiecare hotarare personala luata este direct raspunzatoare de persoana in cauza si asumata in mod direct.
 
       Nu tin minte ca la achizitia telefonului mobil sa fii citit pe instructiuni ca de fiecare data cand  telefonul suna trebuie sa apesi pe tasta verde si sa raspunzi la telefon .
       Nu tin minte sa-mi fii spus mama sau educatoarea ca atunci cand am nevoie de rapaus trebuie sa dau un mesaj de informare public sa mi se respecte acest drept.
       Nu tin minte sa-mi fii spus cineva ca o persoana este mai prejos sau mai presus fata de o alta persoana si nu tin minte ca noi oamenii suntem condusi de oameni si nu de fapte, de ganduri, de sentimente  sau de trairi.      
       Nu tin minte sau nu stiu ca daca iau o decizie in viata, ea trebuie sa fie insotita de un motiv sau o explicatie sau trebuie sa ma simt vinovat pentru ea.



    Se simte in jurul nostru frustrarea, se simte pofta de bani, se simte in jurul nostru hotia si sclavia omului de catre om. Se simte puternic sentimentul de dominare a celor puternici sau influenti si cel de subjugare a celor slabiti de putere si lupta pentru viata. Din pacate aceste sentimente sunt tot mai puternice si prezente in vietile noastre. Si simti cateodata ca nu faci parte din aceasta lume si simti ca vrei s-o parasesti, sa schimbi ceva si momentan am gasit refugiul in liniste si in iubire si e unul sanatos si benefic pentru suflet.


  Am invatat ca cele mai bune decizii iti sunt venite din suflet si din propria constiinta. A lua o hotarare avand consecinta parerea celuilalt se cheama manipulare si de foarte putine ori un sfat. Fie ea ca e o manipulare emotionala sau materiala, a lua o hotarare fara suflet e propria incalcare a dreptului la viata.

  Ma bucur de linistea noptii ( 02:47) si daca compar viata dupa orele din zi, viata de dupa ora 00:00 e mai frumoasa ca cea incepand cu ora 12:00, sau cel putin e mai linistita. E partea din zi in care poti sa te bucuri de liniste, in care poti sa iti asterni gandurile si cand ai intr-adevar clipe de respiro si odihna.



 Cer si cereti si voi celor din jurul vostru  liniste, cereti respect pentru propriile voastre vieti si hotarari luate si oferiti aceleasi lucruri atat de simple si importante in vietile noastre.

                                                                                                                      Cu bine.

Comentarii

Postări populare