Randuile Bisericesti,crestin-ortodoxe


     ,,De la altar,  pana spre intrarea in biserica ``


  Multe mi-au fost bucuriile sufletesti aflandu-ma la slujba de Duminica, slujba pe care o frecventez tot mai des, dar si multe imi sunt baiurile si nemultumirile cand ma aflu in incinta bisericii.

Se spune ca omul sfinteste locul ! Da,  aha, si marmota ce facea cu ciocolata, o invelea ?

No sa vedeti ca omul nu-i bun niciunde, sa vedeti ce mai sfinteste el locul :

-poi daca sunt mai scund si ma pun in primele randuri, tu omule care ai 2 metri, ceafa cat umerii si spatele cat o icoana, nu te proptesti in fata mea, nu stai acolo ca si bolovanul opturandu-mi vederea sau daca faci asta, pune-ti o icoana pe spate ca macar daca nu vad preotul , sa pup icoana si sa ma rog in acest timp

- hainele ferchese tinute la naftalina, le puteti scoate de cu seara pe balcon la haerist, astfel dimineata sa miroase in biserica a smirna si tamaie nu a naftalina pana-mi intoarce mie stomacul pe jos.

-sunteti frumosi imbracati, vad ca va dati interesul, dar daca va cumparati doamnelor papuci noi, stiti , rupeti de pe talpa eticheta verde cu pretul pentru ca totusi eu merg la biserica nu sa vad cu cat se mai vine o pereche de cizme de piele artificiala.

- dom`soarele, da sunteti frumoase, aranjate, dar asa ca sa nu imi distrageti atentia si sa ma pot concentra la cele sfinte, vai ar fii indicat sa va acoperiti capul(daca se poate si fata) si totusi, o imbracaminte mai decenta parca ar merge mai bine.

- pentru cei ce canta, se roaga, casca, vocifereaza, va rog frumos, igiena orala e foarte importanta.Daca beti cafea dimineata sau/si mancati un porc si o oaie, folositi pasta si periuta de dinti, clatiti-va gura, orbiti un orbit ceva dar nu emanati va rog ca iar repet ca nu se simte miros de tamaie si smirna deloc deloc

-parintii cu ai lor odrasle, vai va rog struniti-va copiii corespunzator, biserica nu e parc de joaca, nici camin. Stiu, sunt copii dar asa sa urle in gura mare mai tare ca preotul, sa faca tumbe si sarituri ca si Gina , la sol...

-cand pupati icoanele, ar fii atat de igienic si recomandat sa stergeti dupa voi cu un servetel rujul, mucii, fardurile, mustarul si mai ce lasati voi acolo pe sticla ca astazi puteam sa va spun ce ati avut in meniu la micul dejun si ce produse cosmetice folositi.

Sa va mai spun ?

Nu va mai spun ca e o zi superba afara, e atat de soare si de albastrul cerului... :)

Va rog nu faceti ca ei, face-ti ce spune popa ! Domnul fie cu voi, sa va ocroteasca.

Comentarii

Postări populare