Oglinzi care-ti tradeaza sufletul



         Zambetul ,


    Nimic nu-ti oglindeste mai mult sufletul si zbuciumul interior ca zambetul ce-l lasi pe chipul tau sa-ti fie carte de vizita si imbratisare pentru toti cei care-si intersecteaza privirea cu a ta ,prima oara sau de-a lungul timpul, sa ti-o admire.

    Omul e minunat si-n toata creeatia asta divina, parca zambetul acapareaza tot. De acolo porneste sau se termina totul.

    Pornind de la zambetul de complezenta intalnit mai des in tarile occidentale, sau chiar in Romania cand vrei sa obtii un act, o aprobare, o marire de salar... , zambetul il intalnesti indeosebi la oamenii care viata le e zambet, care cei din jurul lor sunt zambete, cand ceea ce are in suflet si vrea sa daruiassca sunt multe multe zambete.


  In tot acest har dobandit sau mostenit, exista si o parte care-ti este daruita pentru ca zambetul imparte sufletul in doua.
  O parte care-o porti si-ti insufla zambetul pe chip si-o parte care-o daruiesti celui caruia-o zambesti sau fara sa stii iti admira zambetul.

 E minunat sa zambesti, sa stii sa zambesti si sa daruiesti din zambetul tau si semenilor tai.

 Pentru mine, zambetul, e cea mai frumoasa calitate a unui om.

 Toti suntem minunati in felul nostru si facem fapte minunate de-a lungul vietii, dar uitam sa zambim si sa ne concentram asupra acestui lucru. Nu ne costa nimic si gandindu-ma ca de multe ori noi toti am incercat sa impresionam pe cineva prin gesturi materiale si nu am incercat sa oferim niciodata un zambet cald, venit din adancul inimii.

 Suntem amatori de trivilitati, de accidente, de lucruri triste si nu dam importanta fericirii dintre oameni.

 Nu toti avem acest dar al zambetului, nu toti detinem aceasta arta, dar putem sa cautam pe cei ce zambesc pentru ca zambesc pentru noi in primul rand si trebuie sa-i luam ca exemplu ca ma apoi noi la randul nostru sa oferim zambete. Zambetul poate fii o moneda de schimb sau o limba internationala. Un zambet e mai mult ca toata aceasta poveste dedicata zambetului si oamenilor care stiu sa zambeasca.


 Tot ce-mi doresc e sa-i admir mereu, sa invat de la ei sa zambeasca si sa le pomenesc zambetul mereu.



Comentarii

Postări populare