Haute Couture - lesson one




                   Iata ca a sosit timpul sa va invat cateva trucuri vestimentare , sa va introduc in ale modei .



      Cine ma cunoaste personal, cred ca zambeste cand citeste fraza de mai sus. Bine, recunosc, nu am nicio treaba cu moda, in schimb imi place sa fiu curat si ordonat, insa.... ce vreau sa punctez in aceasta postare este ca ;  NU haina imbraca omul, ci faptele si caracterul lui !

       Stateam astazi dimineata, cu un bun prieten , la o poveste si-o gura de cafea pe terasa unui local ``de  fite`` , din buricul targului, loc care-l are fiecare oras , Centrul Vechi.

        Lume buna, lume multa si colorata, de toate rangurile si spetele, asezata pe scaunele comode de paie de plastic impletite si garnisite cu tabureti pe sezut si spatar. Atmosfera placuta, vreme frumoasa, vant domol si o servire semi-ireprosabila facuta de o tinerica care vroia cu orice pret sa se faca placuta pentru un bacsis mai substantial decat vestitul leu verde  ( 1 Leu).

    


        In locurile de genul, decat prezenta, este mai ,, importanta`` eticheta. Inca de la faza de mobilitate, adica masina cu care parchezi chiar sub ochii mesenilor, esti ochit, si apoi vestimentatia, accesoriile ( cucherii, telefonul, cheile, portofelul, poseta) sunt la fel de importante in ati face intrarea pe terasa asa cum se cuvine.

       Deci dupa cate am observat, nu se vine asa ca un neica nimeni, pe jos sau cu bicicleta, nu apari fara accesorii si fara un aer sarmant sau de superioritate maxima. Musai sa faci senzatie cand apari pe terasa , pentru apetitul vizual al participantilor la acest spectacol ieftin care se petrece pe modernele terase din oras.

        Si ma uitam asa in jurul meu, ce este atat de spectaculos la acel local si la acei oameni . NIMIC !

       Intr-un oras asa mic si frumos, in care ne cunoastem atat de bine unul pe celalalt, impresiile chiar nu-si au rostul si locul in frumosul sau , nu trebuie pocit cu falsa eticheta si mediocritate atat de josnica.

        Va dati seama ca stiam fiecare om ce hram poarta si dupa caracterul sau imi dadeam seama de fiecare cat de sus sau de jos se claseaza pe scara sociala, atat de bine structurata intr-un oras fie el si  micut.

       

          Prim urmare, primul meu sfat in materie de moda este sa nu va chinuiti prea mult sa va acoperiti bunatatea sau raul sufletului vostru. Ele nu pot fii acoperite de haine, decat de faptele voastre. Carpele de pe voi, le imbracati voie pe ele, nu ele pe voi ! Intelegeti ? Voi le faceti pe ele nu ele pe voi. Voi croiti hainele , hainele nu va croiesc caracterul. Clar ?! 

   Nu, ca nu m-am rastit, am vrut doar sa punctez ceva firesc si care totusi pare atat de neinteles si greu de explicat.

      Nu va fortati, nu fiti falsi. Fiti naturali, comportati-va natural, si fiti buni. Lasati ca inima sa va acopere trupul si faptele bune sa va fie eticheta si cartea voastra de vizita.

             
                                                                                                             Moda, by Matei....botezatu.

       

     
     
         
   

   




Comentarii

Postări populare