Recenzii la chestii : InShape !



                        Fascinat de lucrurile frumoase din viata mea, putine dar consistente, ma gandeam sa scriu cateva cuvinte despre ceea ce traiesc in acest moment, despre o etapa frumoasa a vietii mele, o renastere si-o regasire a frumosului vietii in care traim.

                        Sportul, miscarea in general, este un mod de viata, un loc in care sa te refugiezi atunci cand totul in jur iti pare un rau, mai mult decat un bine. Sportul e genul ala de salvare atunci cand sufletul ti-e plin de tunete si fulgere si fugi la cel mai bun sau apropiat duhovnic din cea mai mareata si populara biserica.

                        Sa va povestesc cum m-am intalnit cu sportul ! Totul a inceput cu acest voucher cadou ....



           Un voucher castigat la tombola din cadrul ,, Cinei intre prieteni ``, un eveniment caritabil destinat copiilor cu autism :  http://www.autismbaiamare.ro/cinaintreprieteni, eveniment la care conducerea InShape a sponsorizat o parte din realizarea acestui event.

           La momentul respectiv, acest voucher nu imi spunea mare lucru. Stiam de InShape cam de vre-o 2 ani parca, si era usor de retinut numele, profilul activitatii lor si culoarea galbena de pe sigla care iti ramaneau intiparite in minte.

           Nu vroiam neparat sa folosesc acest voucher, pentru ca in primul rand nu intelegeam  corect cuvantul fitness si pentru ca imi parea cam girlish sala lor. Credeam ca e un program de sport exclusiv pentru femei care vin in colanti si danseaza, se zbenguiesc si sunt doar ele si lumea lor. Nu vroiam sa merg si sa le stric  feng shui-ul.
       
           M-am gandit sa dau mai departe acest voucher si sa il pun intr-o tombola cu participare pe facebook, dar pentru asta aveam nevoie de acordul unui factor de decizie din InShape, asa ca am luat personal problema in mana si am mers direct la ei ca sa le cer acordul .



        Sala de fitness, situata pe Str. Giuseppe Garibaldi, Nr. 2B, http://www.inshape44fitness.ro/, drumul spre Parcul Mare, partea cu Valea Rosie, am gasit-o usor. Era singura cladire mai impozanta, si branduita cu sigla si culorile galben-negru, semne clare ca era sala de fitness pe care o cautam .

        Prima impresie a fost foarta placuta. Am fost intampinat la receptie de Aura, responsabila cu programarile si relationarea cu clientii, foarte bine pozitionata pentru postul de front office. Imediat dupa ce deschizi usa la nici 3 metri distanta, e biroul ei. Un spatiu foarte primitor si calduros.





       Ca un adevarat angajat care isi respecta locul de munca si e parte integranta a firmei la care munceste, cu daruire si responsabilitate, m-a intampinat cu un zambet calduros si deschis si un salut clar, din suflet, nu unul formal, spus din complezenta. A fost o primire naturala, una foarte prietenoasa. I-am prezentat acel voucher si intentia mea de colaborare cu firma lor, mi-a dat acordul dar pentru siguranta si o treaba facuta cu responsabilitate, a apelat la un factor de decizie pentru un acord oficial.
 
       In cateva clipe, pe scari, a coborat Mara. ......Mara de la Maramures...... Mara Buzatu-Berg, administrator, antrenoare de fitness, mama, prietena, om, schior, ....si in primul rand, femeia care a dat mana cu mine, mai puternic si mai hotarat ca oricare barbat cu care dadusem mana pana atunci.



             O strangere de mana hotarata si convingatoare, o voce clara si puternica, o determinare cum nu ai mai vazut pana atunci. Am primit si acordul ei pentru tombola si o consiliere gratuita in ceea ce priveste sportul de intretinere si fitness-ul in general .  I-am spus ca pare cam girlish sala si ca eu caut ceva mai masculin, ca si antrenament. Mi-a sugerat  sa incerc la clasele cu antrenori, sa respect un program de antrenament cu mai multe discipline si o sa obtin rezultatele dorite intr-un timp scurt si intr-o atmosfera placuta si relaxanta. 
  
            Berbec fiind (ca zodie ) , si in general incapatanat, nu prea mi-a suras ideea ei, dar totusi mi-a dat de gandit si avand in vederea primirea calduroasa si profesionala, am zis totusi sa incerc cele recomandate . 

             Zis si facut ! La cateva zile dupa, mi-am luat echipamentul sportiv de la naftalina, si am pornit spre sala de fitness, mai hotarat ca niciodata. Deobicei cand incep un proiect nou in viata mea, de orice natura ar fii el, il incep cu elan si multa determinare. 

             Am inceput cu un program zilnic de sport si 3 discipline : Bootcamp, TRX si Cycling. Tonifiere, forta, cardio si tot ce ai nevoie pentru modelare corporala, pentru energie si multa bucurie in suflet.  Prima ora a fost de cycling, si dupa 10 minute am crezut ca imi dau duhul. Am vrut sa ma dau jos de pe bicicleta si sa o iau la fuga. Nu din sala, din oras direct, asa m-am speriat.

            M-am acomodat repede cu sportul, cycling-ul e acum floare la ureche. Si asta datorita in mare parte antrenorilor. Dupa 1 luna am participat la primul meu maraton de sport. 4 ore de cycling. Maraton la care am rezistat eroic. 

            Despre InShape, pot spune ca mi-a schimbat viata. Nu doar pe plan sportiv. Am invatat sa ma organizez pe mine ca persoana, sa imi stabilesc clar prioritatile in viata, sa ma respect in primul rand pe mine si apoi pe cei din jurul meu, lasand la o parte altruismul exagerat cu care sunt inzestrat. Am invatat sa imi organizez timpul mai bine. Imi aloc zilnic 2 ore pentru sport si sunt mandru de asta. 

           Pentru mine, cele 2 ore ( pregatire, deplasare, antrenament, deplasare), sunt cele mai placute ore din zi. Sunt orele in care reusesc sa ma detasez de treburile cotidiene. E o alta lumea, o alta viata. 

          InShape a devenit pentru mine mai mult decat o sala de sport. Parca e prea superficial sa o numesti doar atat . Pentru mine este a doua casa. Este a doua familie, Pentru mine, InShape este medicul meu de familie. locul in care scap de toace bolili ! :)

        InShape e mai mult decat sport. E familie. O atmosfera atat de placuta, Oameni atat de faini si minunati. Antrenorii ! Pfoai antrenorii. Cand dai nasul cu ei pe hol, sunt foarte amabili si prietenosi, sunt de-ai tai, exact cu tine. Cand incepi antrenamentul cu ei, parca se tranforma dom`le ! Isi iau in serios treaba, nu schiteaza un zambet. Sunt seriosi si determinanti, nici nu clipesc aproape. Recunosc, au scos untul din mine. 

       Aceasta postare nu este un pamflet, nu e o reclama. Este o stare de bine si un lucru bun pe care as vrea sa-l impartasesc cu fiecare om pe care il intalnesc pe strada. Inainte de InShape, ma intrebau oamenii ce mai fac si cu ce ma ocup. Imi era simplu sa le raspund: muncesc. Acum, le raspund zambind: fac sport. Si sunt mandru de asta. 

      Ma gandesc ce mult timp am pierdut nefacand acest lucru, Cat timp pretios irosit degeaba. Ma gandeam ce multi oameni s-ar bucura la fel ca mine, doar ca le lipseste acel imbold, acea determinare sa inceapa de undeva. 

     InShape este un stil de viata. O mica particica dar insemnata din fiecare zi in care simt ca viata e doar greu, ca viata e doar munca si cateodata un caz pierdut. Prin sport te regasesti, iti deschzi noi orizonturi si incepi sa te regasesti in lucruri simple dar nemaipomenit de frumoase. 

      As scrie multe despre InShape 44 Fitness, as scrie multe despre sport si despre oamenii faini de la la sala, dar trebuie sa ma pregatesc de sport si deabia astept sa ajung acolo .

      Le multumesc din suflet celor din echipa InShape, si celor din familia InShape.



Si acum sa va prezint restul echipei fantastice, oameni deosebiti carora le multumesc din corason si fac o plecaciune. 

Norbert Berg- Fondator InShape, antrenor cycling.
Roli Kiss-fitness si bootcamp
Alex Apostu -trx
Ramona Graur-receptie
Raluca Pastor-tonifiere
Ramona Tandea-cycling, fitball, gym for kids





   





Comentarii

Postări populare