Evolutia economiei umane



M-am gandit sa va dau un pont ( nu cred ca nu-l stiati)

Atat in economie cat si in viata de zi cu zi,cand va aflati in fata unei situatii care va lasa pe ganduri folositi analiza SWOT.

Analiza SWOT incepe prin efectuarea unui inventar a calitatilor si slabiciunilor interne in organizatia dvs. Apoi veti nota oportunitatile si amenintarile externe care pot afecta organizatia dvs., bazandu-va pe piata dvs si pe mediul inconjurator. Nu va preocupati sa elaborati pe acest subiect in acest stadiu, cel mai bine ar fi sa incepeti schematic.

Sa recapituam:PUNCTE FORTE
PUNCTE SLABE
OPORTUNITATI
AMENINTARI

Eu folosesc aceasta analiza chiar daca cumpar una bucata paine. Ce poate fi mai simplu decat sa cumperi o paine. E foarta complexa situatia cand esti pus in fata faptului si nu sti ce sa alegi:paine de secara,alba,neagra,semi,graham,multi cereal,taiata,la cuptor,mare,mica,mijlocie,chifla,baton....nu mai vorbesc de producatorii de paine din oras :)

Ok. Ca si un sfat va recomand sa folositi aceasta analiza,sa o transpuneti si in alte cazuri precum: alegerea locatiei pentru o vacanta sau o mini excursie, in achizitionarea unui aparat electrocasnic,de ce nu...a unui automobil. Nu stiu daca este folositoare analiza in alegerea partenerului de viata.

Folositi SWOT,atat pentru a va marii economiile cat si a face alegerea potrivita in ceea ce priveste situatiile de zi cu zi.

E vorba despre ce si cat sacrificam pentu o viata mai buna.

O viata buna va doresc.

Comentarii

Postări populare