Un cuvant, cat o mie de poze...


     Despre cei rai ...


    Tristi pot fii oamenii aceia ce-si pun fericirea pe seama unor poze, unor imagini. Tristi si fara minte sunt ceia care isi aleg sortii dupa ceea ce vad in poze si nu in sufletul oamenilor.

    Nu mi-e mila nici de cei  care-si prezinta valorile umane, indeosebi cele trupesti, prin fotografie si nu prin  ganduri, trairi, sentimente.

 Ceea ce vedem in poze, e ,,coaja`` si stim cu totii ce se intampla cu coaja unui mar cand vrem sa ne bucuram de adevaratul gust al acestui fruct.

    E despre tine ....

 Sunt poze frumoase cu oameni frumosi si acele poze sunt frumoase cand cunosti personajele sau pozele devin frumoase dupa ce ai intrat in contact direct cu persoana din poza. Atunci cand poza prinde viata si poti sa o tii de mana, sa o imbratisezi, sa-i simti respiratia.



 Reflectam la diferenta dintre cele doua lumi: virtuala si reala.


 Este un sentiment placut sa te intalnesti cu frumosul pe care pozele nu ti-l pot reda. Dincolo de poza, se ascunde Ea, o fiinta minunata. O faptura careia Dumnezeu i-a dat viata si viata i-a daruit oamenii care sa o admire, sa o preaslaveasca.

 Am avut multe ocazii sa compar sau sa  cunosc lumea si personajele de dincolo de fotografie. Sunt doua lumi paralele, complet diferite.

 Ca un exercitiu de imaginatie va propun sa va ganditi la cineva drag voua si mai apoi sa priviti acea persoana intr-o poza. Nu-i asa ca vedeti mai mult decat o poza, decat o imagine statica ? Asa-i ca  persoana din fotografie parca zambeste, parca se misca, parca vrea sa ne  transmita ceva ?

 Mai fascinant este cand va indragostiti de o poza, de o poza reusita cu o fata frumoasa care-ti incanta privirea si iti rascoleste sufletul  si apoi o cunosti personal.

 E fascinant sa vezi frumusetea  vie, sa-i cunosti gesturile, mersul, zambetul, sa-i simti bataia inimii, sa-i simti izul, sa vezi razele soarelui prin parul ei suflat de vant. Sunt clipe speciale sa te intalnesti cu frumosul care candva , puteai doar sa-l privesti.

 Sunt acele clipe cand Ea acapareaza totul, obtureaza fiecare raza de soare, fiecare pata verde din jurul, sunt clipele in care nu mai stii nici tu cum arati, cand nu mai stii ce e in jurul tau, unde te aflii. Vezi doar frumosul ei in ochii tai si felul in care iti zambeste. Apoi nu mai tii minte cum era imbracata, cat era de inalta , stii doar ca era frumoasa si frumusetea ei iti rascolea sufletul.

 Cand totul devine doar o amintire si acea fericire o regasesti doar in poze, iti doresti mai mult ca niciodata sa fii magician si sa scoti bagheta magica pentru a da viata acelei poze. Iti doresti sa invarti un inel magic si sa poti patrunde in acea poza si sa ajungi langa Ea, acolo unde incepe frumusetea unui om minunat.





 Au fost ani cand toate astea nu contau pentru mine, si nu am o explicatie pentru asta. Nici nu imi dadeam seama cat de frumosi sunt toti acesti oameni, ce frumusete poarta cu ei mereu. E frumusetea lor nativa. Ei trec pe langa noi zi de zi, si din pacate trec neobservati de multe ori si poate chiar ocarati ca pentru pleava omenirii , cei fara suflet si minte ,,Frumusetea se vede doar prin geamului unui BMW ``

O cunosteti pe fata din poze ?

 Nu, nu o cunoasteti. Pentru ca ati vazut-o doar in poze. Pentru ca a trecut pe langa voi si nu v-ati uitat in ochii ei. Stiu, ati mers cu capul plecat, stiu, e greu.

 Stiti cate astfel de persoane trec pe langa noi zilnic ? Stiti pe langa cate persoane trecem zilnic fara sa lasam macar o urma de interes pentru persoana noastra ?

 Suntem de vina noi. Sunt de vina Eu, esti de vina  Tu. Sunt de vina toti cei care nu inteleg ca banii nu zambesc, sunt cei care nu inteleg ca viata suntem noi oamenii si tot noi suntem cei care o facem frumoasa.

 Toti suntem frumosi si avem frumusetea noastra, ramane doar sa ne apreciem , sa ne respectam si acolo unde este cazul sa plecam capul in fata frumusetii umane.


 Vom fii cu totii fericiti, vom traii intr-o lume fericita cand vom schimba bacnotele cu poze frumoase si moneda internationala va deveni `` 1 Zambet ,, !    



                                                                                                    Cu bine,
                                                                                                    autorul.







Comentarii

Postări populare