Anotimpuri


    Bine v-am regasit !


 Astazi, am cugetat despre etapele prin care trebuie sa treaca o relatie de iubire pana ca ea sa ajunga la faza de maturitate.

 Mai profund decat ,,inceputul`` si ,,sfarsitul`` unei relatii , exista si parcursul ei si fazele prin care trebuie sa treaca pentru a se finisa, a-si da seama de continuitate  si longevitate, daca exista asa ceva in unele relatii.



 M-am gandit ca fiecare relatie de iubire incepe si are Primavara  ei.  Pentru ca Primavara inseamna fericire si  tot ceea ce simti cand te indragostesti . Pentru ca Primavara inseamna inceputul . Fie inceputul unui nou an calendaristic  sau al unei relatii de iubire , e la fel de frumos si plin de viata.


De aici incepe totul. Si daca se parcurg toate ,,anotimpurile`` rodul relatiei il gasesti in Primavara ce te  gaseste alaturi de persoana iubita. Primavara inseamna inceputul si sfarsitul . Primavara e multumirea ca ai   iubit un an intreg si iubesti in continuare .     


Apoi urmeaza Vara . 

  Anotimp sau etapa a relatiei cand lucrurile se incalzesc. Relatia incepe sa prinda contur, partenerii s-au invatat unul cu celalat. Evenimentele isi intra in cursul lor firesc. Este timpul pentru excursii impreuna, la tara la bunicii fiecaruia, la mare, la distractii. E timpul cand in relatie se intampla aceea libertate pe care o traiesti Vara.

  E timpul cand uneori iti iei ,,concediu`` de la relatie si vizitezi si alte locuri decat cele planuite impreuna cu partenera ta de viata.

 E etapa cea mai incendiara a relatiei. E sentimentul cand  iubirea se implineste , cand iti descoperi iubita asa cum o visai de la inceput, e anotimpul in care cele mai fierbinte clipe iti par si cele mai placute .


Vara, in relatie, e cea mai frumoasa parte din relatie pentru ca acolo poti (daca poti) sa dai un echilibru relatiei. Acolo stabilesti limitele. Daca nu au fost stabilite de la inceputul relatiei. 


Toamna 

 Pentru ca exista acest anotimp si are frumusetea lui, in relatie, Toamna, nu e chiar un anotimp frumos. Aici incep reprosurile, aici incep certurile constructive sau cele orgolioase. De aici incepi sa oftezi si sa vezi ca viata nu e tocmai roz, ca relatia nu e tocmai Primavara si Vara. 

 Precum Toamna nu ar fii frumoasa daca in timpul verii nu ai fii muncit si nu ai avea cum sa culegi roadele gustoase ale ei, asa se intampla si in relatie.  La inceputul si mijlocul relatiei doar te-ai bucurat de iubire, de partenerul / partenera de viata , fara sa muncesti, fara sa sadesti o baza solida a relatie care mai apoi sa dea roade. 

 Picaturile reci ale unei ploi de Toamna, aici  sunt lacrimi de tristete si regret pentru ca ai lasat 2 anotimpuri sa treaca pe langa tine in care tu nu ai facut absolut nimic pentru relatie. Ai cules si gustat roade fara sa le fii sadit tu. E anotimpul bilantului si a constatarii ca proviziile s-au terminat. Nu mai sunt resurse proaspete pentru iubire, nu mai sunt lucruri de imbunatatit, e parca prea tarziu stiind ca urmeaza Iarna .

                             


Iarna,  bine ai sosit !

 Este ultima etapa a unei relatii inainte ca ea sa fie matura. 

 Cand spunem Iarna, ne ducem cu gandul la timpul rece, la zapada.  In relatie, aceasta etapa te duce gandul la atmosfera din jurul unei semineu, scena in care cei doi protagonisti ce au parcurs primele 3 anotimpuri, stau in jurul focului si  lamenteaza. Anotimpul rece-i impinge pe cei doi, unul in bratele celuilalt. E anotimpul relatiei in care-i gasim pe cei doi imbratisati , fortati de imprejurimi. De frigul de afara sau mai bine zis de gura parintilor, de teama sa nu-si supere parintii. 

 E anotimpul in care isi fac cadouri, isi multumesc pentru un an frumos petrecut impreuna. E cadoul pentru greselile facute in relatie sau poate fii cadoul pentru obtinerea gratierii sau inca a unui an de ,,mandat``.  

Acum ai posibilitatea sa ,,colinzi`` toate neamurile si prietenii si sa le vestesti ca ...record, a mers 1 An ! Cine ar fii crezut  ?!
                                                                                                


  Daca se trec toate aceste etape, Primavara care vine este infloritoare si asigura toate roadele pentru inca 1 an de relatie. 

 Consider ca unui cuplu ii este necesar trecerea prin toate cele 4 anotimpuri pentru a se identifica ca persoane si ca iubiti.  De multe ori exista o mare diferenta intr-o persoana ca om in societate traindu-si veacul sau omul din relatia de iubire. Viata iti cere o mare responsabilitate  si implicare. Relatia iti cere sacrificiu, daruire si onestitate.  Daca viata iti iarta greselile, esti singurul vinovat si pedepsit pentru ele. Intr-o relatie cel de langa tine sufera pentru greselile facute de tine, fie ca sunt cu voie sau fara voia ta.




Traieste-ti anotimpurile vietii, traieste-ti anotimpurile iubirii ca si cum nu ar mai urma nimic dupa ele. 


                                                                                         Cu bine .











Comentarii

Postări populare