Oportunisti Vs. Altruisti




             Clar, convins ma declar un altruist pasionat.

Fotografia postată de Ma Tei.

             Chiar unul exagerat, in multe cazuri si etape ale vietii mele. Si nu regret, altruismul nu este o boala, nu este un defect sau o slabiciune, ci este dragostea pentru aproapele tau.

             Oportunistii intra in contradictie cu altruistii, sunt opusul lor si strica tot ce e frumos atunci cand vrei sa te dedici sau sa dedici totul unei persoane.

             Pentru mine, lumea se imparte in doua mari si principale categorii: cei care ofera si se daruiesc din suflet si cei care sunt avizi dupa oportunitati, cei care vor sa-ti suga seva, ultima picatura de viata, dupa care sa te abandoneze pe marginea prapastiei.

             Si poti sa-i depistezi usor ( oportunistii) , si nu te sfii sa-i numesti asa si chiar sa le-o spui in fata.. Si nu, nu ti se pare. Ei sunt profitorii, aceia sunt. Cei care se lipesc pe langa tine pentru ca simt ca ai potential si ei pot sa se hraneasca din resursele tale. Si nu iti cer, ei nu merita si nu asteapta sa primeasca ca o rasplata a unui merit, ei se servesc, sug, fura, te golesc de sentimente si resurse.

            Cea mai buna prada pentru oportunisti sunt altruistii. Altruistul e genul de om care ofera, care isi gaseste bucuria vietii oferind. Oferind totul, pana la ultimul strop. Si astia doi, nu au ce cauta in acelasi loc, pe aceeasi planeta.

            Tot raul uman porneste din aceste doua conflicte. Cel care ofera fiind suprimat de cel care profita nemeritat si cel care vaneaza altruistii si le strica frumosul sufletesc si bunele intentii.

            Nu stiu in care tabara va aflati, nu stiu care va sunt intentiile, dar lasati oamenii sa traiasca in voaia lor. Luati din fiecare cat vi se cuvine, oferiti cat merita cel caruia doriti sa-i oferiti.

            Nu-ti da sufletul oricui, ca ramai fara el ! Nu fii avid dupa oportunitati pentru ca esti de prost gust si dai a neam prost. Si stii, lumea s-a emancipat. Te mirosim repede oportunistule si doar pentru ca nu iti spuneam asta in fata, nu inseamna ca nu stim ce esti de fapt. Dar cu timpul te impingem in vileag si te etichetam ca si un veritabil cautator de beneficii nemeritate.

             Voi decideti cat-ce-cum si mai ales cui daruiti si va daruiti !
           
           

         


     

Comentarii

Postări populare