In cuget si simtiri.


Emotia.

Emotia magnifica si cea mai profunda pe care noi o putem resimti,este starea inconfundabila a misterului,acolo unde exista ceea ce noi cautam si nu ne putem imagina cum arata,ce este defapt.

Acela caruia aceasta emotie-i este straina,care nu stie sa se scufunde pierdut in sine de extaz,lasandu-se cuprins de admiratie,este deja un om pierdut pentru aceasta viata. A sti ca ceea ce ne este enigmatic si totusi prezent in sufletul nostru,ceea ce este de nepatruns,exista totusi,e real,manifestandu-se precum cea mai inalta intelepciune si cea mai radioasa frumusete pe care stiintele noastre obtuze nu o percep,decat sub o forma primitiva,ceva banal,de neinteles. Aceasta certitudine,acest sentiment imbatator, este in centrul oricarei stari sublime veritabile.
Experimentarea profunda si intima a sublimului simt de iubire,este cea mai puternica sursa de viata a celui care traieste din plin dragostea ce-i poarta pasii.
Trairea mea cea mai elevata consta dintr-o profunda admiratie pentru aceea putere nemarginita care se dezvaluie in infimele detalii pe care le expune aceea persoana in frumusetea si viata ei atat de simpla,de zi cu zi.
Aceasta convingere de ordin profund emotionala,pe care o am despre prezenta unei puteri rationale,superioare,dezvaluita prin caldura si nobletea sufletului ei este ceea ce formeaza ideea mea de dragoste pe pamant,de absolut in iubire.

p.s. Acesta cugetare este dedicata intru totul Ei.Iti multumesc pentru dragostea ta.

Comentarii

Postări populare