Decalogul sperantei


       Buna seara cititorule, buna seara blogule, buna seara mie !


 O serie de evenimente si ganduri ce-mi perturba ratiunea despre omenire si sentimentul de iubire m-au indemnat sa-mi astern aici-acum aceste ganduri.

Ceva nu are logica, ceva e de neinteles pe acest pamant. Iubirea- how it`s made ?!

 Am trait sa iubesc ceva, sa ma dedic fara sa primesc rasplata, si am iubit mult. Ati iubit un pom inflorit vreodata, l-ati iubit cu sufletul vostru ? Ati plans vreodata de fericire privind cerul, iubindu-l ? De cate ori ati hranit un animal de companie si l-ati invelit cu haina voastra si v-ati sacrificat in favoarea lui fara sa primiti nimic in schimb ? Dar cand ati iubit un bebelas , fara ca el sa va impartaseasca din iubirea lui inca neputand sa-si exprime sentimentul de multumire  ....

 De ce dragostea asta nu e si intre oameni ? De ce  ?!  Pentru ca noi iubim conditionat. Pentru ca nu iubim numai daca primim ceva in schimb. Pentru ca mereu comparam iubirea noastra cu a apropiatului nostru. Pentru ca mereu iubim cu teama sa nu fim raniti, sa nu ranim, sa nu suferim. Pentru ca in primul rand suntem egoisti si ne iubim mai mult pe noi decat pe aceia ce-i iubim.

NU STIM SA IUBIM, NU STIM CE-I IUBIREA !

,,Iubirea absoluta se savarseste doar atunci cand toti oamenii de pe pamant o sa-si poarte in suflet iubirea de mama``.

 Iubirea parinteasca e singura iubire neconditionata, o mama e singura fiinta care iubeste fara ratiunea mintii si a conjuncturii, iubeste doar dupa ratiunea inimii ei.


Suntem lasi cu noi insine, nu ne recunoastem greselile si esecurile.

Iubirea este acel sentiment care te inunda de sentimente placute, iubirea te sufoca dar respiri iubind. Iubirea te schimba ca om, te transforma pentru ca tu cel care iubesti devii persoana pe care o iubesti .

Am sentimentul ca noi nu dorim sa iubim, noi ne dorim sa fim iubiti. Noi nu ne dorim sa fim inselati dar suntem gelosi. Noi nu suntem dependenti de iubire, suntem dependenti de gelozie-asteptari-anxietate-teama.

 Sa stiti ca iubirea e un sentiment real, exista si se poate realiza. Fiecare putem savura din gustul dulce al iubirii, e sentimentul cel mai dulce si mai de pret al omenirii, e singura avere a noastra, e sentimentul ce ne-a nascut si ne calauzeste viata. Iubirea e trecutul si istoria noastra ca oameni. Iubirea de tara si semenii noastri, acel sentiment nestins inca de patima geloziei si a egoismului.


Sa iubim....e simplu. Sa nu ne iubim pe noi, sa iubim pe cei din jurul nostru. Sa iubim pe cei ce nu ne iubesc si sa le fim exemplu. Sa iubim iubirea, sa iubim sa iubim.


                                 Iubiti oamenii, iubiti iubirea !



Comentarii

Postări populare