Yellow smile


          :) si-am zambit !


   Sunt un impatimit al zambetului, il caut in orice colt ascuns al lumii , ma tin scai de el , ma hranesc cu el, sunt dependent de el.

 Si l-am gasit, si-l pretuiesc. Il pretuiesc pentru ca e atat de rar si e atat de plin de  buna-insemnatate sufleteasca. Acum si zambetul, caci despre el este vorba, se imparte in mai multe categorii.

Ce este zambetul :

zî́mbet n., pl. e (d. zîmbesc). Surîs, rîs maĭ ușor. 
Sursa: Scriban (1939) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink
Pare simplu nu ?

  Ei nu e deloc asa. Dex-ul limbii romane nu a cuprins si esenta acestui gest. Cum se face, da stim cu totii. Nu dupa schitarea acestui gest sunt eu impatimit. Ci de ceea ce reprezinta el, ce transmite el si nu in ultimul rand, de persoana care este inzestrata cu acest dar minunat pentru ca nu toti avem acest dar, sa recunoastem.

Zambetul e singurul gest care nu poate fii teatral, care nu poate fii facut la comanda si dintr-un impuls de moment, o conjunctura. Daca se poate, acela nu poate fii numit zambet.

  Zambetul e o exprimare a ceea ce esti, un recul a bunatatii inimii tale. Zambetul te reprezinta pe tine atunci cand esti bun, esti insemnat. Si acel semn, creeat de Dumnezeu tie, e cartea ta de vizita, e o dovada pentru noi toti ca tu, cel care zambesti, esti special, esti divin esti plin de bunatate sufleteasca.


Tanjesc dupa el. Eu zambetul mi-l port in suflet, nu-l exteriorizez. Zambesc doar in preajma oamenilor speciali care zambesc si te fac sa zambesti prin lucruri marunte dar cu o insemnatate morala uriasa.

Zambesc deseori cerului albastru pur, zambesc deseori piscurilor inalte si pline de zapada care se unesc cu cerul, zambesc lucrurilor marunte dar care-mi intorc fericirea inmiit.

 Azi am cunoscut un zambet special, colorat in galben. Un zambet plin de viata, un zambet sincer si debordant. E zambetul care mi-a oferit mie zambete, e zambetul pur venit din inima. E zambetul care nu este schitat de o persoana, e zambetul care-l porti cu tine oriunde ai fii. Il porti ca accesoriu si-ti vine bine pentru ca face parte din tine. E accesoriu  fara de care nu te poti lipsi. Si ocroteste-l .

Zambetul este o forma expresiva a unui sentiment predominant, a unei stari sufletesti, de care noi nu suntem constienti in acel moment, nu stim ce dar special avem , cat de fericiti suntem, cati oameni putem face fericiti.



                                     Pentru un zambet 


                Pentru un zambet este nevoie de-o fapta buna,
                Pentru un zambet este nevoie de-un gand bun,
                Pentru un zambet este nevoie de tine,
                Pentru un zambet ai nevoie de-o inima buna!

Aceasta postare iti este dedicata tie, celui/celei ce-ti porti maret zambetul pe chip.Aceasta postare este dedicata tie celui/celei ce aduci un compliment sincer celui ce zambeste si iti ofera zambetul sau.
                             
                                                         V-as oferii un zambet dar nu stiu cum .  :) iata-l !

Comentarii

Postări populare